Táto trasa zameraná - ako vyplýva zo samotného názvu - na ovocie, stromy, byliny a destiláty nadväzuje v susednej Českej republike na Oskorušovou stezku a spoločne tak vytvárajú zaujímavý prvok cestovného ruchu v prihraničných regiónoch. Na slovenskej strane je do ovocno-destilátovej cesty zapojených 11 subjektov s rôznym zameraním. Ide o pálenice, sušiarne ovocia, sady, spracovateľov bylín... V praxi to funguje tak, že si skupina turistov v Turistickej informačnej kancelárií na Partizánskej ulici v Myjave dohodne termín absolvovania cesty a v rámci tejto exkurzie navštívi vybrané subjekty. K dispozícií budú mať odborný výklad, ukážku výrobných procesov i ochutnávku produktov. Podobne to funguje aj na moravskej strane. Takže ak budete mať záujem o tento druh zážitkovej turistiky, ste u nás vítaní!