Podujatie prostredníctvom odborných tematických prednášok skúsených pestovateľov, názorných ukážok a praktických zručností miestnych i partnerských spolkov napomáha k revitalizácii tradičných spôsobov spracovania jabĺk muštovaním, kvasením, destiláciou, varením, sušením, pečením...
Približuje pôvodné technológie spracovania jabĺk domácky vyrobenými zariadeniami a poukazuje na rozmanitosť využitia jabĺk na rôzne produkty podľa tradičných receptúr.
Súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 13.00 h, budú vystúpenia folklórnych kolektívov DFS Kopaničiarik a FSk Vrbovčané a predstavia sa tu aj Prietržskí heligonkári a deti z Materskej školy Jablonka.
Pre návštevníkov je na viacerých scénach pripravený bohatý sprievodný program. Napríklad:
Podrobnosti sa dozviete na priloženom plagáte.
Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Podujatie je realizované s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.
zdroj: Centrum tradičnej kultúry v Myjave, OvZP TSK